Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Päivähoidon ammattilaisille– puutöiden ohjauskurssi (yhteensä 6 tuntia):

Lintulautaprojektin vetäminen esikouluikäisille

Kurssi on tarkoitettu oppaaksi ohjaajalle esikoululaisten puutyötaitojen alkeiden opettamiseksi. Kurssiin osallistujan ei tarvitse etukäteen omata minkäänlaisia puutyötaitoja. Vain asenne ratkaisee. Kurssiin kuuluu oheismateriaalina opasvihkonen.

Miksi?

Tänä päivänä liian moni esikoululainen jää ilman puutyön perustaitoja päiväkodissa. Yksilöllinen ohjaaminen olisi tärkeää näiden tärkeiden taitojen oppimiseksi. Esikoululainen ei tarvitse kuin pienen avun, jotta usko omiin kykyihin käsityökalujen käyttämiseksi saadaan luoduksi.

Yksilöllinen ohjaus peruskoulun teknisissä töissä on harvinaista, kun ryhmäkoot ovat niin suuria. Tällöin moni lapsi putoaa helposti osaamattomuuden uskomuksen loukkuun. Päiväkodissa pienryhmissä puutöiden alkeiden oppiminen auttaa myöhemmin pärjäämään paremmin isossa ryhmässä.

Tämän kurssin avulla tulevat kasvatus- ja opetusalan ammattilaiselle työvälineiden käyttö tutuksi, ja lasten ohjaaminen rakentelun ja korjailun saloihin mahdollistuu. Saattaa olla, että moni pientä askartelua vaativa kotityökin hoituu tämän kurssin jälkeen.

Miten?

Kurssi toteutetaan päivähoidon ammattilaisille kahdessa kolmen tunnin jaksossa. Jokainen valmistaa kurssin aikana lintulaudan. Lintulauta on suunniteltu siten, että olennaisimpia työvälineitä päästään käyttämään. Lisäksi työvaiheet eivät ole ylitsepääsemättömän vaikeita ensikertalaiselle. Materiaali- ja työvälinehankinnoista sekä kurssin ajankohdasta voidaan sopia erikseen järjestävän tahon kanssa.

© Lauri Pärssinen, p. 040 7565989

lauri.parssinen(at)elonkaari.com                                        Tästä esite (pdf)